by

Wan Azizah: Terima kasih kerana meletak jawatan Tun M kepada Anwar

-News-122 views

Kuala Lumpur – Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengucapkan terima kasih kepada kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad kerana bersetuju untuk menyerahkan kedudukan Perdana Menteri kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Alhamdulillah,” katanya ringkas ketika ditemui oleh wartawan yang ditulis pada hari Kamis (7/11).

Wan Azizah, yang isteri Anwar, diminta mengulas mengenai laporan berita mengenai wawancara eksklusif antara Dr Mahathir dan akhbar Australia The Sydney Morning Herald di Bangkok, Thailand baru-baru ini.

Dr Mahathir dilaporkan bersedia menyerahkan kedudukan perdana menterinya kepada Anwar sebelum pilihan raya umum akan datang, tanpa memberi tarikh.

Sementara itu, dalam perkembangan lain mengenai keputusan Mahkamah Sesyen hari ini membenarkan permohonan pendakwaan memecat dua tuduhan pemilikan barangan berkaitan LTTE kepada anggota Dewan Undangan Negeri P Seremban Jaya P Gunasekaran, Wan Azizah berkata kerajaan menghormati keputusan itu.

“Itulah keputusan Mahkamah dan kami menghormati keputusan itu,” katanya.

Timbalan Pendakwa Raya Aslinda Ahad memfailkan petisyen itu sebelum Hakim Harih Madihah.

Menurut dakwaan pertama dan kedua, Gunasekaran didakwa memiliki barang-barang yang berkaitan dengan LTTE di kantor dan tempat tinggalnya.

Pelanggaran itu didakwa dilakukan di 2844, Jalan SJ 3 / 6B, Taman Seremban Jaya dan No. 139, Kampung Baru Rahang, Seremban pada 9.508 dan 11.50 masing-masing pada 10 Oktober. –

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

News Feed